Fabelac
Fabelac

Veertypes

Voor elke toepassing is Fabelac in staat een aangepast veertype aan te bieden. Dankzij onze flexibiliteit, kunt u zelf de oplage, hoe groot of hoe klein ook, kiezen. Helemaal op uw maat, dus. U hebt de keuze tussen de volgende kwalitatieve veerproducten waar zo’n 60 jaar ervaring achter schuilt:

Drukveer

Drukveer

Een drukveer is een veer waarvan de tegenwerkende drukspanning wordt vergroot bij een hogere duwkracht. Fabelac biedt een uitgebreid gamma aan cilindrische, conische en biconische drukveren aan die gegarandeerd uw veerprobleem oplossen.


Diameter : 0,20 mm – 16 mm

Trekveer

Trekveer

Een trekveer is over het algemeen een cilindrische veer waarvan de tegenwerkende trekspanning wordt vergroot bij een hogere extensiekracht. Als problemsolver gaat Fabelac er prat op altijd een trekveer te vervaardigen op maat van uw toepassing of product.

Diameter : 0,20 mm – 16 mm

Torsieveer

Torsieveer

Een torsieveer is een veer die werkzaam is in de terugloop van een concentrische rond zijn as draaiende beweging. Sinds meer dan 60 jaar, brengt Fabelac torsieveren op de markt die zich onderscheiden door hun gebruiksgemak en efficiëntie.

Draadvorm

Draadvorm

De mogelijkheden van draadvorm zijn quasi oneindig. De vervormingstechnologie laat immers de meest ongelooflijke krommen en buigingen toe. En daar speelt Fabelac natuurlijk op in om de ultieme veeroplossing, helemaal geschakeerd naar de wensen van de klant, aan te bieden.

Diameter : 0,20 mm – 16 mm

Bladveer

Bladveer

Ook de verscheidenheid aan bladveren is eindeloos. Klemmen, rollen, plooien, doorboren,…Alle bewerkingen zijn mogelijk. Fabelac stelt dan ook graag zijn expertise ter beschikking om samen met de klant een passende veeroplossing op maat uit te werken.


Breedte : 0,10 – 3,00 mm
Autom. breedte* : max. 55 m
Semi-autom. breedte* : 100 mm
Manuele breedte* : 100 mm

(*hangt af van de complexiteit van het werkstuk en van de te produceren volumes)

Clips

Clips

Fabelac is in staat de klant alle clipsen in alle vormen aan te bieden. En dit dankzij een ultramodern machinepark en de jarenlange ervaring van zijn interne veerspecialisten. Gaande van prototypes tot kleine of grote oplages.


Breedte : 0,10 – 3,00 mm
Autom. breedte* : max. 55 m
Semi-autom. breedte* : 100 mm
Manuele breedte* : 100 mm

(*hangt af van de complexiteit van het werkstuk en van de te produceren volumes)

sep

Materiaaltype

Als veerspecialist sinds jaar en dag weet Fabelac welk kwalitatief materiaal te gebruiken bij welk veertype. Onze ervaren medewerkers doen er dan ook alles aan om de klant te begeleiden. Het resultaat: een perfecte oplossing uit het beste materiaal.

 • Koolstofstaal
 • Inox 301/302/304
 • Zacht staal
 • Koper
 • Messing
 • Aluminium
Materiaaltype
sep

Afwerking

Na het uittekenen van de passende veeroplossing en na het kiezen van het aangepaste materiaal, rest er nog één heel belangrijke stap. Ook de afwerking wordt bij Fabelac tot in de puntjes verzorgd. Hierbij wordt er een beroep gedaan op tal van gespecialiseerde technieken:

 • Harden
 • Lassamenstellingen
 • Roodgloeien
 • Elektrolytisch verzinken
 • Vernikkelen
 • Verchromen
 • Chromateren
Afwerking
sep

Sectoren

Sinds meer dan 60 jaar, is Fabelac wat fier om zijn unieke veerkennis ten dienste te kunnen stellen van de meest uiteenlopende sectoren: landbouw, liftindustrie, elektronica, keukenbouw, informatica, entertainmentsector, lichtfabrikanten, elektrisch materiaal, pretparken, garagepoorten, schappen, serres, slotenmakers, sport, telefonie, textielindustrie,…

Sectoren